Arjen Robben had zaterdag opnieuw een hoofdrol bij Bayern München. De Nederlander had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 4-1 zege van de koploper in de Bundesliga tegen 1. FC Köln, maar volgens de aanvaller was Manuel Neuer de man van de wedstrijd.

"Het was grappig vandaag", begon Robben zijn verhaal na afloop van het duel. "We begonnen goed, kwamen snel met 2-0 voor en dan denk je: we drukken door. We zaten goed in de wedstrijd en waren agressief."

"De laatste tien minuten voor rust wilden we het rustiger aan doen en toen kregen we op het slechtst denkbare moment een doelpunt tegen. Dan ga je met een niet zo fijn gevoel rusten", zei Robben over het tegendoelpunt van Köln vlak voor rust.

"De tweede helft begonnen we niet goed en ik moet zeggen: Manuel Neuer heeft ons de winst bezorgd. Het was waanzinnig hoe hij de ballen uit zijn goal hield."

Dankzij de zege vergrootte Bayern de voorsprong op nummer twee VfL Wolfsburg tot elf punten. Bas Dost en zijn ploeggenoten gaan zondag op bezoek bij Werder Bremen.

Robben met doelpunt opnieuw belangrijk voor Bayern MünchenBekijk het programma en de stand in de Bundesliga