Gérard de Nooijer boekte vrijdagavond zijn eerste zege als coach van FC Dordrecht sinds hij het overnam van Ernie Brandts. Door de zege op Go Ahead Eagles (2-1) houdt de trainer vertrouwen in lijfsbehoud met de 'Schapenkoppen'.

De Nooijer nam anderhalve week geleden de taken over van Brandts bij de hekkensluiter in de eredivisie en verloor zijn eerste wedstrijd van PSV (3-0). Vrijdag zette de coach zijn eerste thuiswedstrijd wel om in drie punten.

''Ik heb gewoon mijn ding gedaan. Natuurlijk heb ik erbij geholpen, maar ik niet alleen, ook de rest van de technische staf en de spelers'', zei De Nooijer na afloop van het degradatieduel.

De Zeeuw erkende dat Dordrecht in de eerste helft weinig in te brengen had tegen Go Ahead. "Voor rust zijn we weggespeeld. In de pauze hebben we een omzetting gedaan en dat pakte uitstekend uit."

"Ik heb benadrukt dat we deze wedstrijd moesten winnen. Dat we weer volop meedoen vind ik overdreven, maar we sluiten wel weer aan. Het ligt nu aan wat NAC Breda doet tegen FC Twente", keek De Nooijer alvast vooruit naar zaterdag.

Hij beloonde zijn spelers rijkelijk voor de belangrijke zege in de strijd om degradatie. "Ik heb de spelers drie dagen vrij gegeven en vanaf dinsdag gaan we toewerken naar de wedstrijd tegen FC Groningen van zondag. Maar dit weekend mogen ze wel genieten."

Hekkensluiter FC Dordrecht op valreep langs Go Ahead Eagles | Bekijk het programma en de stand in de eredivisie