Hekkensluiter FC Dordrecht heeft vrijdag op de valreep gewonnen van Go Ahead Eagles. Sean Klaiber maakte in blessuretijd de winnende treffer: 2-1.

Lang leken beide ploegen op een gelijkspel af te stevenen. Go Ahead Eagles kwam via Glynor Plet op voorsprong. Jeffry Fortes maakte nog voor rust de gelijkmaker. Klaiber zorgde dus zelfs voor drie punten voor Dordrecht.

De ploeg van interim-trainer Gérard de Nooijer kwam door de zege op vijftien punten, drie minder dan nummer zeventien NAC Breda. Go Ahead Eagles bleef met 23 punten op de vijftiende plaats staan.

De gasten uit Deventer waren aanvankelijk de betere ploeg. Na 25 minuten had Wesley Verhoek zijn ploeg zelfs op 0-1 moeten zetten, maar zijn inzet werd door Jordy van Deelen van de lijn gehaald.

Tien minuten later was het wel raak. Glynor Plet maakte zijn eerste doelpunt voor Go Ahead, door doelman Filip Kurto na een mooie pass van Sander Duits met een wippertje te verschalken. Zijn inzet rolde via de binnenkant van de paal binnen (0-1).

Kansloos

Na de treffer nam Dordrecht het heft in handen. Eagles-doelman Mickey van der Hart redde eerst nog knap op een vrije trap van Jeffrey Fortes, maar was enkele minuten later kansloos toen een schot van de rechtsback door Jop van der Linden van richting werd veranderd: 1-1.

Met de weer fitte Giovanni Korte na rust in de ploeg, ging Dordt vol voor de 2-1. Die viel na een uur spelen bijna dankzij Xandro Schenk. De linksback van Go Ahead wilde de bal over zijn eigen doel koppen, maar kopte te laag. Van der Hart kon een eigen doelpunt maar net voorkomen. Aan de overkant schoot Van der Linden bij een vrije trap juist te hoog. Zijn schot belandde op de lat.

Dordrecht drong daarna nog aan, zonder echt gevaarlijk te worden. In de eerste minuut van de blessuretijd kopte Klaiber uit een voorzet van Van Deelen toch nog raak, waardoor de equipe van De Nooijer nog altijd hoop mag koesteren op handhaving op het hoogste niveau.

De Nooijer geeft spelers Dordrecht drie dagen vrij na 'noodzakelijke zege' | Bekijk het programma en de stand in de eredivisie