De spelers van Parma zijn niet van plan om zondag naar Genua af te reizen. De selectie heeft besloten om te staken, waardoor de wedstrijd tegen Genoa niet doorgaat.

De Italiaanse voetbalbond geeft de leiding van de club nog één kans om het salaris van de spelers te betalen. "We hebben de wedstrijd afgelast'', vertelde voorzitter Carlo Tavecchio van de nationale bond vrijdag. "Maar dat kunnen we natuurlijk niet iedere week doen.''

Parma kampt met ernstige financiële problemen en kan de spelers al maandenlang geen salaris meer betalen. De openbaar aanklager heeft vorige week het faillissement aangevraagd van de club, die laatste staat in de Serie A.

Op 19 maart velt de rechter het vonnis over Parma. De club ging in 2003 ook al eens failliet en maakte destijds een doorstart. Parma won in 1995 en 1999 nog de UEFA Cup.

Ook vorige week kon Parma niet in actie komen, omdat de club de beveiliging voor het thuisduel met Udinese niet kon betalen.

Uit solidariteit met Parma beginnen alle clubs uit de Serie A komend weekeinde een kwartier later aan hun wedstrijd.

Begrip

Damiano Tommasi, hoofd van de spelersvakbond AIC, heeft begrip voor het besluit van de spelers van Parma. "We hebben de federatie gevraagd de wedstrijd uit te stellen, onder deze omstandigheden kun je geen competitieduel spelen. De spelers van Genoa waren het eens met onze beslissing."

"De Parma-spelers gaan nog een week afwachten of voorzitter Giampietro Manenti de club vooruit kan helpen. De club bevindt zich in een buitengewone situatie en dat vraagt om buitengewone maatregelen. Op dit moment kan Parma gewoon niet spelen."