Het is onzeker of Karim Rekik en Santiago Arias zondag kunnen aantreden bij PSV in de topper tegen Ajax. Zaterdag wordt op de training getest of de verdedigers fit genoeg zijn.

"We kijken morgen of ze mee kunnen doen in de groepstraining", zei trainer Phillip Cocu vrijdag op de persconferentie in de aanloop naar de topper. "En dan hakken we de knoop door."

Rekik en Arias reisden ook niet mee naar Rusland, waar PSV donderdag met 3-0 verloor van Zenit. Arias viel een week eerder met een voetblessure uit in de heenwedstrijd tegen Zenit. Rekik kampte met een hamstringkwetsuur.

De rest van de groep keerde vrijdagochtend terug in Nederland en werkte meteen een training af. Cocu "Op een aantal wedstrijdpijntjes na heeft niemand schade aan het duel met Zenit overgehouden."

Stijn Schaars stond vrijdag niet op het trainingsveld, hij maakt vrijdagavond zijn rentree bij Jong PSV in de Jupiler League-wedstrijd bij Almere City FC. De ervaren middenvelder werd bijna een jaar geleden geopereerd aan zijn knie en speelde sindsdien niet meer voor de hoofdmacht.

Teleurstelling

Door de uitschakeling in de Europa League werkt PSV met een minder goed gevoel naar de wedstrijd tegen Ajax toe. "Het is een teleurstelling dat we eruit liggen. We hadden verwacht dat we ze het moeilijker hadden kunnen maken, gezien onze thuiswedstrijd. Maar in Rusland schoten we tekort."

Volgens Cocu werd in Sint-Petersburg duidelijk dat een club als Zenit nog een 'maatje te groot' is voor PSV, maar zondag tegen Ajax gaan de Eindhovenaren voor winst. "Deze moeten we hoe dan ook winnen. En als we het gewenste resultaat halen dan mogen we het natuurlijk niet meer weggeven."