Ajax-trainer Frank de Boer ziet voor zijn ploeg mogelijkheden om ver te komen in de Europa League.

"Als alles meezit kunnen wij de finale halen", stelt De Boer vrijdag op een persconferentie.

Ajax werd vrijdag bij de loting voor de achtste finales gekoppeld aan Dnjepr Dnjepropetrovsk uit Oekraïne. De Amsterdammers bereikten de laatste zestien door donderdag Legia Warschau te verslaan.

"Op het eerste oog kunnen we tevreden zijn over de loting", aldus De Boer. "Maar dat zeggen zij misschien ook over Ajax."

"Ik kan echt weinig zeggen over Dnjepr Dnjepropetrovsk. Ik weet dat PSV er twee keer van heeft verloren."

Ajax treft de Oekraïense club op 12 en 19 maart. De Amsterdammers beginnen met een uitduel.

PSV

Ajax speelt zondag tegen eredivisie-koploper PSV in Eindhoven. De Boer, die vrijdag aangaf ook volgend seizoen bij Ajax te blijven, hoopt op een beter duel van zijn ploeg dan in de thuiswedstrijd.

"Ik hoop dat we minder naïef zijn in Eindhoven dan in de Arena", aldus De Boer.

De club uit Amsterdam koesterde een groot deel van de wedstrijd een veldoverwicht, maar liet zich verrassen door een aantal goed uitgevoerde counters. ''Ik hoop dat we van die wedstrijd hebben geleerd'', zegt de trainer.

Klaassen

De Boer beslist zaterdag of hij Davy Klaassen opneemt in zijn selectie voor de topper tegen PSV.

''Het veld van Legia was donderdag erg slecht. Daarom heeft hij weer last gekregen en heb ik hem in de rust gewisseld."

Klaassen heeft al weken last van een geïrriteerde buikwand. In de laatste duels haalde trainer De Boer hem steeds voortijdig naar de kant.

De coach van Ajax heeft niet de illusie dat PSV de enorme voorsprong van veertien punten op de ranglijst nog gaat verspelen. ''Maar we willen de competitie wel goed afsluiten'', stelde hij. ''Bovendien is het heel belangrijk dat we minimaal tweede worden. Want dan mogen we aan de voorronde van de Champions League deelnemen.''