Frank de Boer fungeert ook volgend seizoen als trainer van Ajax, zo heeft hij vrijdag laten weten op een persconferentie.

"Ik vind dat Ajax duidelijkheid verdient. Dat wilde ik zelf ook", aldus De Boer, die de clubleiding eerder op de dag op de hoogte stelde van zijn beslissing.

"Ik wilde mezelf rust geven. Er staat een goed fundament. Het gaat erom de twijfel weg te nemen. Als er een club belt naar Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) hoeft hij niet op te nemen."

Afgelopen jaar stond De Boer in de belangstelling van Tottenham Hotspur, dat uiteindelijk koos voor Mauricio Pochettino. 

"Momenteel speelt er helemaal niets", aldus de 44-jarige coach, wiens contract in 2017 afloopt. "Het is honderd procent zeker dat ik blijf bij Ajax. Ik zie hier nog heel veel perspectief, ik ben nog niet klaar bij deze club."

"Wat ik de spelers heb verteld? 'Deze rotkop staat hier ook volgend jaar voor de groep'. Toen lachten ze."

Video: De Boer geeft Ajax duidelijkheid

Video

Vier titels

Volgens verdediger Nick Viergever was het eventuele vertrek van de coach geen issue binnen de spelersgroep.

"De samenwerking is prettig. Het gevoel in de groep is goed. Het was ook niet zo dat er elke dag werd gesproken over het al dan niet blijven van de trainer. Ik ging er wel vanuit dat Frank onze trainer zou blijven'', legde hij uit. "Iedereen weet nu waar hij aan toe is.''

De Boer werkt sinds december 2010 als hoofdtrainer bij Ajax, waarmee hij in 2011, 2012, 2013 en 2014 de landstitel veroverde.

Momenteel bezetten de Amsterdammers de tweede plaats in de competitie, op twaalf punten van koploper PSV, zondag de opponent in Eindhoven.

Donderdag bereikte Ajax ten koste van Legia Warschau de achtste finales van de Europa League, waarin Dnjepr Dnjepropetrovsk komende maand de tegenstander is.

De Boer: 'Wij kunnen finale Europa League halen'