Manchester United kan zaterdag in het thuisduel met Sunderland geen beroep doen op Robin van Persie, die minstens twee weken is uitgeschakeld door een enkelkwetsuur.

Dat zei manager Louis van Gaal van de Engelse topclub vrijdag op zijn persconferentie in de aanloop naar de competitiewedstrijd.

Van Persie liep afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen Swansea City een enkelblessure op. De oud-speler van Feyenoord verliet het Liberty-stadion op krukken.

Volgens Van Gaal is het nog even "afwachten" hoe lang zijn spits precies uit de roulatie zal zijn. "Maar een enkelblessure duurt altijd lang. Het is niet heel zwaar, maar het zal niet één of twee weken duren."

Het is nog onduidelijk of de aanvoerder van het Nederlands elftal de volgende wedstrijd van Oranje zal moeten overslaan. De ploeg van Guus Hiddink ontvangt Turkije op 28 maart in de Arena voor een duel in de EK-kwalificatie.

De 31-jarige Van Persie maakte dit seizoen tien goals in 24 Premier League-duels.

Carrick

Van Gaal meldde dat de Rotterdammer de enige geblesseerde speler is in zijn selectie op weg naar de wedstrijd tegen Sunderland, de nummer zestien van de Premier League.

Michael Carrick heeft weer meegetraind met de groep. De 33-jarige middenvelder lag er een maand uit door een spierblessure.

United verloor vorige week met 2-1 van Swansea, maar staat nog wel steeds vierde, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op een plek in de voorrondes van de Champions League.

"Het is ons doel om in de top vier te eindigen, dat hebben we vanaf het begin gezegd". Maar dit is ook een proces van drie jaar", aldus Van Gaal. "We zitten ook nog in de FA Cup, dus ik ben tevreden over de resultaten, maar niet over veel van de prestaties van mijn ploeg."

"Maar ons proces duurt voort en we zullen steeds beter worden. Ondanks alle blessures in de eerste seizoenshelft en ondanks alle kritiek op onze verdediging, staan we nog steeds in de top vier. We zijn dus niet ontevreden, maar we hadden het beter kunnen doen."

Bekijk de stand en het programma in de Premier League