Trainer Fred Rutten van Feyenoord weigerde vrijdag in te gaan op de berichten in verschillende media dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen.

"Ik ga niets uitleggen. Dit thema is niet aan de orde", aldus Rutten tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar het duel met FC Utrecht.

"Speculaties zijn er altijd. Volgende week komen we daarop terug. Ik ga alleen in op de vragen die relevant zijn voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Hebben we geblesseerden of niet? Hoe zijn we uit de wedstrijd van donderdag tegen AS Roma gekomen? Ik zou journalist kunnen zijn, bijna."

In de loop van volgende week komt de club met een verklaring, zo liet een woordvoerder van de Rotterdammers weten.

De 52-jarige Rutten is sinds afgelopen zomer in dienst van de Rotterdamse club.

FC Twente

Feyenoord staat derde in de eredivisie op zes punten achterstand van nummer twee Ajax. Koploper PSV lijkt met twintig punten voorsprong onbereikbaar. De Rotterdammers werden direct uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Rutten werkte eerder in zijn trainersloopbaan bij FC Twente, Schalke 04, PSV en Vitesse. De eenmalig international pakte één prijs: de KNVB-beker met FC Twente in 2001.

Bij Feyenoord was Rutten de opvolger van Ronald Koeman, die ruim een jaar geleden besloot zijn aflopende verbintenis niet te verlengen.

Geruchten over mogelijke opvolgers voor Rutten zijn er nauwelijks. De trainer wordt op zijn beurt genoemd als de nieuwe technisch directeur bij FC Twente.

Kazim-Richards niet inzetbaar bij Feyenoord tegen FC Utrecht