Khalid Boulahrouz zocht naar woorden na de uitschakeling van Feyenoord tegen AS Roma in de Europa League. In een wedstrijd vol incidenten werd het 2-1 voor de Italianen.

"Ik moet alles nog een beetje op me in laten werken. Het was een avondje van uitersten", verzuchtte de rechtsback van de Rotterdammers.

"We hadden het gevoel dat we kansen hadden om hier door te komen en dan is dit echt een domper. We hadden ons hier iets anders van voorgesteld."

"De teleurstelling overheerst. Ik moet er een nachtje over slapen voor ik dit een plaats kan geven. Het is echt zonde."

Nonchalance

Boulahrouz vond dat Feyenoord het zichzelf kwalijk mocht nemen dat er niet meedogenloos genoeg werd verdedigd. "We kwamen in de problemen door onze eigen nonchalance. In dit soort wedstrijden moet je risicoloos spelen en dan willen we te graag voetballen."

"Die centrale verdediger van hen ramt alles de tribune in. Het ziet er misschien niet uit volgens onze Nederlandse kijkwijze, maar hij loopt daardoor wel minder risico."

Elvis Manu bracht de hoop nog even terug in de harten van de Feyenoord-fans toen de invaller 1-1 maakte terwijl zijn elftal met tien man speelde. "Ik had bij mijn invalbeurt het gevoel dat ik hem ging maken", vertelde de aanvaller na afloop.

Gervinho maakte meteen daarna echter de beslissende 2-1. "Een minuut later was alles voor niks geweest. Ik heb die goal niet eens gezien, zag ze alleen juichen. Met tien man tegen een team met zoveel kwaliteit is het niet raar dat we onze meerderen in hen moesten erkennen."

Plek twee

Het was niet de eerste keer dat Manu een belangrijk Europees doelpunt maakte voor Feyenoord. Mede daardoor is hij uitgegroeid tot een publiekslieveling, al lieten de fans zich in De Kuip niet altijd van hun beste kant zien. Het duel werd even gestaakt omdat er dingen op het veld werden gegooid.

"Ik heb een goede wisselwerking met het publiek en probeerde ze positief op te zwepen. Ik heb niet allemaal meegekregen wat er is gebeurd, maar het is jammer dat ik ze niet kon vermaken met een leuke avond."

Feyenoord rest niets anders dan zich te concentreren op de eredivisie, waarin het zes punten achter staat op nummer twee Ajax. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op voorronde Champions League.

"Daar moeten we vol voor gaan", luidt de missie van Manu. Boulahrouz verwacht dat Feyenoord er geen moeite mee heeft om er zondag uit tegen FC Utrecht weer te staan. "We moeten snel schakelen, maar dat is altijd zo."