Algemeen directeur Eric Gudde vreest dat Feyenoord een forse boete overhoudt aan het Europa League-duel van donderdagavond met AS Roma. 

"Het zal wel weer een forse boete worden", aldus Gudde na de 2-1 nederlaag in De Kuip waardoor Feyenoord is uitgeschakeld. "En daar ben ik doodziek van. Het geld stoppen we liever in de jeugdopleiding."

De wedstrijd werd in de tweede helft stilgelegd door de Franse arbiter Clément Turpin nadat er van alles op het veld was gegooid door de Rotterdamse aanhang.

Gudde: "Ik begrijp de teleurstelling, maar dat legitimeert nooit om dingen naar grensrechters te gooien. Ik heb er dan ook geen begrip voor. Ze weten dat het tot problemen gaat leiden. Ik mag toch aannemen dat ze de historie kennen."

Opblaasbare banaan

Naast aanstekers belandde er voor rust een opblaasbare banaan op het veld en dat zou internationaal ook voor ophef kunnen zorgen. Gudde benadrukt echter dat de banaan niets met racisme richting donkere spelers te maken heeft.

"Het was geen handige actie, maar de link met racisme is gezocht. Wij zijn een club die daar nooit in aanraking mee is geweest. Racisme is helemaal geen issue hier, toevallig kwam die banaan bij Gervinho. De scheidsrechter reageerde er alleen wel heel fel op. We hebben in de rust uitgelegd hoe het zat. Ik hoop dat ze daar rekening mee houden.''

In het seizoen 2006/2007 werd Feyenoord uitgesloten na wangedrag door supperters rond een Europese wedstrijd tegen Nancy. Gudde verwacht echter niet dat het dit keer weer zover komt.

''Ik zie aardig wat wedstrijden in Europa en dan zouden er wel meer uitsluitingen worden gegeven. Ik ben geen deskundige, maar zoals ik al zei, het lijkt me dat dit een flinke boete zal opleveren. Net als vorige week houd ik daardoor een uitermate teleurstellend gevoel over aan de wedstrijd.''

Rutten baalt van fans: 'Dit schaadt Feyenoord' | Feyenoord uitgeschakeld na rumoerig duel met AS Roma