Een speler van de Servische voetbalclub Novi Pazar is door een van zijn eigen fans bedreigd met een pistool nadat hij een strafschop had gemist in het competitieduel met FK Rad. 

Dat heeft de wereldvakbond van spelers FIFPro donderdag naar buiten gebracht. De belangenvereniging spreekt van een nieuw dieptepunt in het Servische profvoetbal.

Zarko Udovicic schoot zaterdag in de 85e minuut van het duel uit de hoogste klasse van het Servische voetbal een strafschop hoog over.

Twee dagen later drongen hooligans de kleedkamer van de club binnen na een training en bedreigden de voetballer met een pistool. Udovicic heeft de club meteen na het voorval verlaten, zo meldde de FIFPro.

Bekijk de gemiste strafschop:
Video
Bekijk de gemiste strafschop:

Volgens een vertegenwoordiger van de lokale vakbond heeft de Servische voetbalbond geen enkele actie ondernomen. "Moeten we wachten tot er een dode valt?'', vroeg hij zich af.

In een statement meldde de FIFPro dat een voetballer, net als iedere andere werknemer, in een veilige omgeving zijn werk moet kunnen doen. De vakbond riep de voetbal- en nationale autoriteiten van Servië op tot actie.