FC Barcelona-aanvaller Luis Suarez heeft uitgehaald naar de Engelse media, die het na het Champions League-duel van dinsdagavond met Manchester City (2-1 winst) ondanks zijn twee goals vooral over een vermeend nieuw bijtincident hadden.

"De Engelsen zijn slechte verliezers", vertelde Suarez woensdagavond in een interview met het radiostation Sport 890 uit zijn vaderland Uruguay. "Alles wat Suarez doet, wordt heel groot gemaakt en overdreven zoals alles in Engeland."

Engelse kranten pakten woensdagochtend groots uit met verwijzingen naar een video waaruit zou blijken dat de oud-Ajacied in de hand van Martin Demichelis zou hebben gebeten.

Suarez meldde dat dit een leugen is en dat de City-verdediger diens hand op zijn keel legde. Beelden vanuit een andere camerapositie ondersteunen het verhaal van de spits.

Bekijk de beelden:

"Ze zullen het vast nog moeilijk hebben met het WK", verwees de oud-speler van Liverpool naar het feit dat het Engelse elftal in Brazilië onder meer door een nederlaag tegen Uruguay door twee goals van Suarez al in de groepsfase werd uitgeschakeld.

"Ze vergeten alle jaren dat ik in Engeland heb gespeeld, het respect dat ik verdien als een professional. Ik begrijp niet waarom de Engelse media dit willen doen, ze willen problemen creëren."

Hooligan

Suarez, die in juli van Liverpool naar Barcelona overstapte, werd afgelopen zomer vier maanden geschorst door de FIFA omdat hij de Italiaan Giorgio Chiellini beet tijdens een WK-duel.

Ook als speler van Ajax en Liverpool zette hij zijn tanden ooit in een tegenstander.

"Hoe ik behandeld werd toen ik het WK moest verlaten, is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt", zei de 28-jarige Uruguayaan. "Ik werd nog slechter behandeld dan een hooligan. Ik zal nooit begrijpen waarom ik niet meer in een stadion mocht komen."

Suarez: 'Twee goals in Engeland betekenen veel voor me'