Franck Ribéry speelt met de gedachte om de Duitse nationaliteit aan te nemen. De 31-jarige Fransman komt al sinds halverwege 2007 uit voor Bayern München.

"Waarom zou ik het niet doen? Ik kan me heel goed voorstellen dat ik ook na mijn sportieve loopbaan in München blijf", zegt Ribéry in de krant Bild. "Ik heb een goed gevoel bij Duitsland."

De FIFA-reglementen sluiten uit dat 81-voudig Frans international Ribéry interlands gaat spelen voor 'Die Mannschaft'.

"Maar mijn zoon Salif is hier geboren, misschien komt hij in de toekomst wel uit voor Duitsland. Hij heeft net zo'n goed linkerbeen als Arjen Robben."

Conflict

Ribéry stelt zich sinds afgelopen najaar niet meer beschikbaar voor de Franse nationale ploeg. Zijn mededeling om te stoppen met interlands kwam als een verrassing, omdat Frankrijk volgend jaar het EK organiseert.

De dribbelaar had in de aanloop naar het WK een conflict met de medische staf van 'Les Bleus' over de behandelwijze van een rugblessure. Door deze kwetsuur moest hij het toernooi in Brazilië missen.

"Het deed pijn wat er gebeurde. Frankrijk was dankzij mij op het WK. Ik verzorgde de meeste assists en maakte de meeste doelpunten. Nu is het over."