Diego Simeone is ervan overtuigd dat Atletico Madrid over drie weken in eigen huis de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Bayer Leverkusen goed kan maken.

"Ik heb veel vertrouwen voor de return en ga hier met een redelijk goed gevoel weg, ook omdat ik al in de eerste helft twee wissels moest doorvoeren", sprak Simeone woensdagavond op de persconferentie van de UEFA.

"Het was een heel vreemde wedstrijd in die zin dat beide teams nauwelijks kansen creëerden. In feite kregen we allebei één mogelijkheid, welke zij benutten en wij niet. We konden niet ons eigen spel spelen omdat zij heel vroeg druk zetten."

Roger Schmidt, de trainer van Bayer Leverkusen, denkt dat zijn ploeg het beste van het spel had. "Daarom is de zege verdiend. Vanaf de eerste minuut lieten we zien dat we mee konden met het niveau van Atletico."

"We verdedigen heel goed en waren gevaarlijk in de omschakeling. Nu hebben we een behoorlijke kans om de kwartfinales te bereiken, dat zou een droom zijn."

De return in deze achtste finale tussen twee voormalige finalisten in de Champions League wordt over een kleine drie weken afgewerkt.

Video

Leverkusen te sterk voor tiental Atletico Madrid in eerste duel