Doelman Maarten Stekelenburg keek woensdagavond vanaf de reservebank toe hoe zijn ploeg AS Monaco won bij Arsenal in de Champions League (1-3).

Dankzij de zege begint Monaco met een goede uitgangspositie aan de return in het tweeluik, die op 17 maart wordt afgewerkt in het Stade Louis II.

''Het ging precies zoals we wilden. We speelden op de counter en dat ging vrij aardig. Dit mag je niet meer weggeven'', zei Stekelenburg voor de camera van de NOS.

De 32-jarige Stekelenburg is bij Monaco tweede keus achter de Kroatische doelman Danijel Subasic en keept dit seizoen alleen wedstrijden in het Franse bekertoernooi. Desondanks heeft de voormalige keeper van onder meer Ajax en Fulham het goed naar zijn zin bij de nummer vier van de Ligue 1.

''Toen ik afgelopen zomer naar Monaco ging, wist ik hoe de situatie was. Ik speel niet alles, maar ben wel onderdeel van het team. Monaco was voor mij een stap omhoog, omdat mijn situatie bij Fulham uitzichtsloos was.''

Waar de toekomst van Stekelenburg ligt, weet de 54-voudig international nog niet. ''Ik wacht af wat Monaco wil en zie daarna wel verder. We maken het eerst seizoen af. Natuurlijk wil ik spelen, maar deze keeper doet het goed en keepte vandaag ook weer fantastisch. Alle credits voor hem'', zei Stekelenburg tot besluit.

AS Monaco stunt met zege bij Arsenal in Champions League