Met de naderende kraker tegen Ajax al een beetje op het netvlies gaat PSV donderdag in de uitwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg op zoek naar een stuntje in de Europa League. 

''We hebben voor eigen publiek laten zien dat we ons met hen kunnen meten'', zei trainer Phillip Cocu over de nipte nederlaag in Eindhoven (1-0).

''Nu moeten we een volgende stap zetten en laten zien dat we geleerd hebben van de ervaring die we hebben opgedaan.''

Cocu kan geen beroep doen op de geblesseerde Santiago Arias en Karim Rekik, die zondag tegen Ajax wellicht wel weer beschikbaar zijn. Hij wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven, maar de verwachting is dat hij het afwezige tweetal vervangt door Joshua Brenet en Nicolas Isimat-Mirin. 

''Het zal een schaakspel worden'', verwacht Cocu. ''Zij hebben spelers die een wedstrijd met een individuele actie kunnen beslissen. Het is voor ons nu de uitdaging om met jonge talentvolle spelers een dusdanig sterk team te vormen om het gebrek aan ervaring als elftal te compenseren.''

Tot genoegen van Cocu ontvangt Zenit de tegenstander uit Eindhoven op een goed bespeelbare grasmat. PSV trainde woensdagavond bij een temperatuur van zo'n drie graden in het Pretrovski-stadion, dat een paar weken geleden nog bedekt werd door een dikke laag sneeuw.

Het duel tussen Zenit en PSV begint donderdag al om 18.00 uur.

Bekijk het programma van de Europa League