De broers Fabio en Paolo Cannavaro moeten vrezen voor een gevangenisstraf.

De 41-jarige Fabio, tegenwoordig trainer van het Chinese Guangzhou Evergrande, heeft volgens Italiaanse media een straf van tien maanden cel horen eisen, omdat hij in het verleden in eigen land een huis heeft betreden dat door de autoriteiten in beslag is genomen.

De 33-jarige Paolo, speler van Sassuolo, verdwijnt mogelijk zes maanden achter de tralies, Fabio's vrouw Daniela hoorde vier maanden tegen haar eisen.

De oudste Cannavaro, voormalig speler van onder meer Juventus en Real Madrid, wordt door de Italiaanse justitie vervolgd voor belastingontduiking. Inmiddels is al 1 miljoen euro aan goederen van de voormalig Italiaans international in beslag genomen. Ook een 180.000 euro kostend jacht is nu in handen van justitie.

Cannavaro werd in 2006 als aanvoerder wereldkampioen met Italië. Hij werd dat jaar tevens verkozen tot Europees en wereldvoetballer van het jaar. De voormalige verdediger speelde in totaal 136 interlands voor de 'Squadra Azzura'.

Alle drie de verdachten zijn tegen de uitspraak in beroep gegaan en blijven daardoor voorlopig op vrije voeten. Als de rechter in de beroepszaak ook een gevangenisstraf uitspreekt, moeten Fabio, Paolo en dienst vrouw Daniela wel de cel in.