De Griekse regering heeft woensdag de voetbalcompetities in eigen land voor onbepaalde tijd stilgelegd. 

Dat heeft Giorgos Borovilos, voorzitter van de Griekse Super League, woensdag bekendgemaakt.

Redenen voor het ingrijpen van de regering zijn de rellen van afgelopen weekend bij een duel tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus.

Aanhangers bestormden zondag het veld bij het duel tussen de twee topclubs. De regering, die sinds de recente verkiezingen wordt geleid door de Syriza-partij, is helemaal klaar met het geweld in het Griekse voetbal.

''We hebben een nieuwe regering die dit onderwerp hoog op de agenda heeft gezet'', aldus Borovilos. ''Mogelijk komt er speciale wetgeving om het geweld uit te bannen.''

Fles water

Het is volgens Borovilos nog niet bekend hoe lang het verbod op wedstrijden van kracht gaat zijn. ''Sommige dingen zijn niet in één of twee weken klaar. De regering wil de competitie zo snel mogelijk weer laten beginnen, maar dan moeten wij wel laten zien dat we het als clubs beter kunnen.''

Dinsdagavond werd over de rellen vergaderd door de voorzitters van de clubs uit de Super League. Maar daar kregen de voorzitters het dusdanig met elkaar aan de stok dat ook de vergadering moest worden stilgelegd. 

Vangelis Marinakis, preses van Olympiakos, zou zelfs een fles water naar Giannis Alafouzos, zijn collega van Panathinaikos, hebben gegooid.

Het is al de derde keer in dit seizoen dat de hoogste profdivisie tijdelijk wordt stilgelegd. Eerder waren de dood van een supporter en het molesteren van een scheidsrechter de aanleiding.