Feyenoord kan donderdagavond in de return van de zestiende finales van de Europa League tegen AS Roma beschikken over Sven van Beek.

De 20-jarige centrale verdediger is hersteld van de knieblessure die hij anderhalve week geleden opliep in het met 2-0 verloren competitieduel met Heracles Almelo."Hij is weer fit'', meldde coach Fred Rutten woensdag op de persconferentie in de aanloop naar het duel.

Van Beek miste vorige week onder meer de heenwedstrijd in Rome, die in een 1-1 gelijkspel eindigde. Normaal gesproken zal hij weer samen met Terence Kongolo het hart van de defensie vormen in De Kuip. 

Khalid Boulahrouz verhuist daardoor naar de rechtsbackpositie, Luke Wilkshire is geschorst. Ook Lex Immers moet door een schorsing de return aan zich voorbij laten gaan.

Zwaar

Rutten weet dat de remise van vorige week geen garanties op succes biedt. "Het resultaat in Rome was goed, maar we hebben geluk gehad. We beseffen dat het zwaar wordt, maar we hebben het gevoel dat er iets te halen valt voor ons. Daar gaan we vol voor." 

Ook voor het publiek zou Rutten graag de volgende ronde willen halen. ''De mensen hier hunkeren naar succes, dat merkten we al na het overleven van de voorrondes en aan de blijdschap nadat we overwintering hadden veiliggesteld. Zoiets willen we morgen opnieuw verwezenlijken.''

Colin Kazim-Richards, die naast Rutten zat bij de persconferentie, heeft net als zijn trainer veel vertrouwen in een goede afloop. ''Met de 1-1 van vorige week hebben we een eerste stap gezet naar het bereiken van onze missie, namelijk plaatsing voor de volgende ronde'', zei de spits.

''Hopelijk kunnen we het morgen afmaken, dat zou geweldig zijn voor iedereen binnen deze club. We bereiden ons optimaal voor en zullen keihard moeten werken. Het kan een heel speciale avond worden, dat beseffen we.''

Het duel tussen Feyenoord en AS Roma begint donderdag om 21.05 uur.

Manu rekent op sterk Feyenoord tegen 'sluipmoordenaars' Roma | Bekijk het programma van de Europa League