Quincy Owusu-Abeyie moet weer op zoek naar een nieuwe werkgever. Het contract van de Nederlandse Ghanees bij Boavista is na een halfjaar in onderling overleg ontbonden.

De nummer dertien van de Portugese competitie was al weer de tiende club uit de loopbaan van de 28-jarige Owusu-Abeyie, die jarenlang te boek stond als een van de grootste talenten van zijn generatie. 

De aanvaller verruilde op jonge leeftijd de jeugdopleiding van Ajax voor Arsenal, waar hij in 2006 in het eerste elftal debuteerde. Een doorbraak in Londen bleef echter uit.

Owusu-Abeyie vertrok naar Spartak Moskou, waar hij nooit een permanente basisplaats wist te verwerven. Hij werd onder andere uitgeleend aan Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City en Portsmouth.

Via het Qatarese Al-Sadd, Malaga en Panathinaikos kwam hij in augustus bij Boavista terecht en speelde daar zeven wedstrijden in de hoofdmacht. 

Als jeugdinternational maakte Owusu-Abeyie voor Oranje indruk op het WK onder-20 van 2005. Later speelde hij voor Ghana en vertegenwoordigde het Afrikaanse land op de Afrika Cup van 2008 en het WK 2010.