Manchester City-manager Manuel Pellegrini blijft door de gemiste penalty van Lionel Messi geloof houden dat zijn ploeg FC Barcelona uit kan schakelen in de Champions League, terwijl collega Luis Enrique zeer tevreden was met het spel van Barça.

"De redding van Joe Hart was heel belangrijk", verwees Pellegrini na de 2-1 thuisnederlaag in de heenwedstrijd op de laatste minuut van de blessuretijd, waarin zijn doelman een strafschop van Messi stopte.

"Het geeft ons meer kans om te winnen in Barcelona, want 3-1 is een heel lastige uitslag om nog om te draaien in de return", zei de Chileen, die vond dat Pablo Zabaleta "zeer onnodig" een penalty weggaf. "Je moet je emoties onder controle houden in het strafschopgebied."

Messi heeft nu 13 van zijn 57 strafschoppen voor Barcelona gemist - en 4 van zijn laatste 7 - maar coach Luis Enrique wilde zijn vedette niks kwalijk nemen. "Spelers die een penalty nemen missen soms, maar we hebben het volledige vertrouwen in Messi."

De coach van de Catalanen feliciteerde zijn ploeg met het spel in het Etihad Stadium. "Dit was een heel goed optreden, we waren veel beter dan onze tegenstander. We hebben een zeer complete wedstrijd gespeeld en daar mogen we zeer tevreden mee zijn."

Slecht gevoel

Barcelona won door twee goals van Luis Suarez voor rust. In de tweede helft scoorde Sergio Agüero voor de thuisploeg.

"We hebben twee wedstrijden gespeeld: de eerste en de tweede helft", aldus Pellegrini. "We hebben een slecht gevoel overgehouden aan het duel omdat we voor rust niet goed speelden. In de tweede helft ging het beter."

City had nog een aantal kansen om meer dan één keer te scoren, maar een kwartier voor tijd kreeg linksback Gaël Clichy zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest.

"We hadden mogelijkheden om gelijk te maken, maar het is nooit makkelijk met tien man", stelde Pellegrini. "Dit is zeker niet het beste resultaat, maar als we in Barcelona als een team spelen, dan hebben we een kans."

Suarez bezorgt Barça goede uitgangspositie tegen City