Thomas Bach, de baas van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is enthousiast over het voorstel van een werkgroep van wereldvoetbalbond FIFA om het WK voetbal van 2022 in november en december te laten plaatsvinden.

De Duitser ziet daarmee dat een overlapping met de Winterspelen van 2022 voorkomen wordt. Eerder werden vanwege de zomerhitte in Qatar ook de maanden januari en februari als alternatief genoemd.

"Voor de FIFA-bazen en mij was het altijd duidelijk dat een WK voetbal tegelijkertijd met de Winterspelen alleen maar verliezers zou opleveren'', meldde Bach vanuit Brazilië.

FIFA-voorzitter Joseph Blatter sprak eerder ook al de wens uit het WK in Qatar aan het einde van het jaar te houden. Het uitvoerend comité van de FIFA moet het voorstel op 19 of 20 maart alleen nog bevestigen.

"Het is een win-winsituatie voor het voetbal en de olympische wintersport'', meent Bach die in Brazilië verblijft, onder meer om zich te laten informeren over de voorbereidingen op de Spelen van Rio 2016.

Werkgroep FIFA: 'WK in november of december enige optie Qatar'