Bayer Leverkusen wil woensdag een einde maken aan de vloek op het bereiken van de kwartfinales in de Champions League.

De Duitsers drongen in de huidige opzet drie keer eerder door tot de knock-outfase, maar steeds bleek daarin het eerste tweeluik het eindstation.

De ploeg van trainer Roger Schmidt staat voor de opgave om tegen Atletico Madrid die negatieve serie te doorbreken. "We willen niet dat de achtste finale al het eindstation is", blikt Schmidt vooruit.

De oefenmeester is zich wel bewust van de kracht van de opponent uit Spanje. "Wanneer je tegen de finalist van vorig seizoen speelt, dan ben je natuurlijk de underdog. We hebben twee heel goede dagen nodig, dat is duidelijk. Kansloos zijn we echter ook weer niet."

Grote opgave

Aanvoerder Simon Rolfes dicht de Madrilenen eveneens veel kwaliteit toe. "Dit is voor ons een heel grote opgave. Het is een ongelooflijk sterk elftal, maar we zullen er alles aan doen om Atletico de nodige problemen te bezorgen."

Bayer kan geen beroep doen op verdediger Ömer Toprak, die geschorst is. Tin Jedvaj heeft een blessure en is eveneens niet inzetbaar. Achter de naam van Lars Bender staat een vraagteken. Leverkusen speelt woensdag thuis tegen Atletico. De return volgt drie weken later in Madrid.

Arda

Trainer Diego Simeone van Atletico hoopt dat hij tegen Bayer een beroep kan doen op Arda Turan. De Turkse middenvelder heeft last van een dijbeenblessure. "Arda heeft kwaliteiten die niet iedereen heeft. We hopen dat hij op tijd fit is."

Doordat Simeone al geen beroep kan doen op de geblesseerde Koke, zou de absentie van Turan een tweede grote aderlating zijn. "Als Arda kan spelen, dan maakt dat een groot verschil voor ons. Met hem hebben we een bepaald idee achter onze speelwijze, maar zonder hem verzinnen we gewoon iets anders."

Bekijk het programma in de Champions League