Fred Rutten was zondag absoluut niet te spreken over de eerste helft van Feyenoord tegen Excelsior, maar belooft beterschap voor de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen AS Roma.

"De eerste helft deed pijn aan de ogen. We kwamen geen moment in de wedstrijd", klaagde Rutten, die zijn ploeg met een 2-0 achterstand de rust in zag gaan.

In de tweede helft repareerde Feyenoord de schade en won het met 3-2, al was daar wel een rode kaart voor Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij voor nodig.

"Natuurlijk hielp de rode kaart ons, maar los daarvan hebben wij met drie verdedigers niets meer weggegeven. Dat deden ze heel geconcentreerd."

"In de eerste helft maakten we juist veel fouten en dat is heel irritant. Daar baal ik van omdat het niet het niveau is dat we nastreven."

Rutten heeft ondanks de matige eerste helft vertrouwen in een goed resultaat tegen AS Roma na de knappe 1-1 in Italië. "Die wedstrijd wordt echt wel beter."

Clasie

Jordy Clasie was het eens met de lezing van zijn trainer over het dramatische spel voor rust. "Zoals wij de eerste helft spelen, dat kan echt niet", foeterde de aanvoerder van Feyenoord voor de camera's van FOX Sports.

"Het was misschien nog wel erger dan vorige week zaterdag", wees de middenvelder naar de nederlaag tegen Heracles Almelo (2-0). "Het is kinderachtig hoe wij de doelpunten weggaven."

"In de eerste vier minuten van de tweede helft hebben we volgens mij meer druk gezet dan in de hele eerste helft bij elkaar. Misschien zaten we nog wel met ons hoofd bij donderdag", doelde Clasie op het duel met AS Roma.

"Dat mogen we onszelf kwalijk nemen. Je hoort vaak dat we pieken tegen de grotere clubs, maar de duels tegen de kleinere clubs zijn net zo belangrijk. Daarin hebben we de laatste tijd veel moeite gehad om te winnen."

Bekijk de stand in de eredivisie | Feyenoord worstelt zich in De Kuip langs tien man Excelsior