Ronald Koeman sprak woensdagavond na de doelpuntloze remise van Southampton tegen West Ham United van twee verloren punten.

De 'Saints' speelden in het laatste half uur met een man meer door de rode kaart van West Ham-doelman Adrian.

De bezoekers uit Londen hielden echter stand, waardoor Southampton op de Premier League-ranglijst werd gepasseerd door Manchester United en nu vierde staat.

"In de slotfase hadden we echt meer kansen moeten creëren, het ontbrak ons een beetje aan slimheid. We speelden te gehaast en maakten het veld niet breed genoeg", laat Koeman optekenen op de website van Southampton.

De oud-coach van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord constateert dat zijn ploeg in de voorbije wedstrijden ook al weinig kansen kreeg.

"Onze aanvallers hebben het moeilijker dan voorheen. Dat is de reden waarom we niet scoorden. We hadden scherper moeten zijn in het strafschopgebied."

Ook Graziano Pellè maakte niet het verschil. ''In één of twee situaties was Pellè misschien een beetje ongelukkig, maar hij was niet op zijn beste niveau.''

Djuricic

Koeman liet Filip Djuricic tien minuten voor tijd zijn debuut maken. "Hij hield het veld wel breed, zocht juist niet het centrum op. Daar was het veel te druk."

Southampton wacht een vrij weekeinde omdat de formatie is uitgeschakeld in de FA Cup en er alleen bekerduels worden gespeeld. De komende wedstrijd voor Koeman en de zijnen is pas op 22 februari tegen Liverpool.

Bekijk een interview met Koeman:
Bekijk een interview met Koeman:

Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League