Louis van Gaal heeft West Ham United-trainer Sam Allardyce dinsdag van repliek gediend naar aanleiding van zijn kritiek zaterdag na het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United.

Allardyce bekritiseerde Van Gaal vanwege de speelstijl van 'Lange bal United'. Hij omschreef de tactiek van de ploeg van Van Gaal zondag op Upton Park als 'ram maar naar voren en kijk wat er gebeurt'.

"Je moet kijken naar de gegevens en dan zal je inderdaad zien dat we lange ballen speelden", reageerde Van Gaal, die om zijn woorden kracht bij te zetten dinsdag vier pagina's met wedstrijdstatistieken toonde op de persconferentie.

"Maar dat waren lange ballen breed, in plaats van naar de spits. Wij spelen op balbezit. Als je 60 procent balbezit hebt, wat denken jullie, bereik je dat met lange ballen? Ja in de breedte, om het spel te verleggen; niet met lange halen naar voren. Kijk maar naar de data die ik heb verzameld over de wedstrijd en die ik nu toelicht. Want ik verwachtte deze vraag al."

Goede beslissing

Van Gaal adviseerde de aanwezige journalisten de pagina's te kopiëren. "Dan kunnen jullie misschien naar Big Sam toe zodat hij een goede uitleg krijgt."

"En zeg hem dat ik pas na zeventig minuten zonder succes, ondanks de vele kansen in de tweede helft, mijn speelstijl heb aangepast. En dan komen er, gelet op de kwaliteiten van Marouane Fellaini, natuurlijk meer passes naar voren. We scoorden. Dus ik denk dat het een heel goede beslissing was van de trainer."

Bekijk de uitleg van Van Gaal
Bekijk de uitleg van Van Gaal