Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards maakt zich geen zorgen over de mogelijke komst van Dirk Kuijt naar De Kuip.

"Als ik een egoïst zou zijn, zou ik nu klagen. Maar zo zit ik niet in elkaar", aldus de van Bursaspor gehuurde aanvaller tegenover het AD.

Kuijt, nu nog spelend voor Fenerbahce, kreeg van Feyenoord een aanbieding voor komend seizoen met de optie voor nog een jaar. Hij heeft het voorstel in beraad.

''Ik heb veel respect voor de prestaties van Dirk, hij is een legende. Maar wat moet ik er verder over zeggen? Dat moet je niet uitleggen als een gebrek aan respect voor hem, want dat heb ik wel'', stelt Kazim-Richards.

Hij richt zich liever op de komende wedstrijden van Feyenoord. ''We spelen de komende weken heel belangrijke wedstrijden, onder meer in Italië tegen AS Roma. Daar ligt mijn focus.''

Fouten

De 28-jarige spits van Brits-Turkse komaf, dit seizoen negen keer trefzeker voor Feyenoord, weet nog niet of hij volgend seizoen ook nog in De Kuip speelt. 

''Ik heb geleerd van mijn fouten. Als jonge speler was ik vaak bezig met waar ik een seizoen later zou spelen. Dat had soms een negatief effect op mijn spel. Dat overkomt mij niet meer.''