Markus Henriksen denkt dat AZ in staat is om het PSV vrijdag heel lastig te maken. Het vertrouwen is groot in Alkmaar na de zeges bij Ajax (donderdag) en FC Groningen (zondag).

"Laat ze maar komen. Het is een goed moment om hen te treffen", blikte Henriksen na de 4-2 triomf in Groningen vooruit op de website van AZ.

"Het team heeft veel energie. Dat komt omdat we moeilijke uitwedstrijden zoals deze en die tegen Ajax winnen. PSV is ook goed in vorm, maar als wij in de top willen staan, moeten we ook van de beste teams winnen."

Na 22 speelrondes bezet AZ de vierde plaats in de eredivisie, met hetzelfde puntentotaal als nummer drie Feyenoord. De achterstand op nummer twee Ajax bedraagt slechts vijf punten.

"Het is moeilijk om te zeggen waar dit eindigt. Er staan nog zware wedstrijden op het programma. We staan nu in de top vier, maar ook de tweede plaats is niet ver weg. Wij moeten gewoon doen waar we goed in zijn en wedstrijden blijven winnen."

Beste helft

AZ knokte zich in De Euroborg terug van een 2-0 achterstand tegen een ploeg die in eigen huis dit seizoen nog niet had verloren.

"We zeiden tegen elkaar dat wanneer we ons normale niveau haalden, we hier gewoon konden winnen. En dat hebben we in de tweede helft laten zien."

"Vijf minuten na de rust had ik al het gevoel dat we de winst zouden pakken. We hadden FC Groningen zo goed onder druk. Het was misschien wel onze beste helft van dit seizoen."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie