Georginio Wijnaldum ziet bij PSV het besef dat de landstitel nog niet binnen is, ondanks dat de Eindhovense koploper een enorme voorsprong heeft op nummer twee Ajax.

"We praten daar als groep veel over, dat we moeten beseffen dat we nog steeds niets hebben", zegt Wijnaldum. "Daar gaat het ook om, blijven herhalen dat we alleen moeten focussen op de volgende wedstrijd. Niet te ver vooruitkijken."

Afgelopen vrijdag op de persconferentie temperde trainer Phillip Cocu al het optimisme en ook zijn aanvoerder Wijnaldum blijft herhalen dat de titel nog ver weg is.

"Twaalf of vijftien punten voorsprong, dat is veel en dat mag je niet meer weggeven. Maar er zijn weleens gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Daar moeten we aan blijven denken en dan staat er ook elke week een team dat wil winnen."

"Iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Alles moet wijken voor dat ene doel: de landstitel."

Tegen FC Utrecht zette PSV zaterdag een nieuw stapje richting het 22e kampioenschap in de clubhistorie. De 3-1 thuiszege was de negende competitiezege op rij van de Eindhovenaren. In eigen huis werd zelfs nog geen enkel punt verspeeld.

Wijnaldum: "Dat geeft wel aan hoe stabiel we zijn. Dit heb ik nooit eerder in mijn loopbaan meegemaakt."

Loopacties

Toch komen de overwinningen van PSV vaak moeizaam tot stand. Zo werd een week geleden Willem II pas in de slotfase bedwongen en tegen FC Utrecht (3-1) stond het na een matige eerste helft nog 0-0.

"Ik vond die helft niet zo slecht als vorige week voor rust tegen Willem II. En ook tegen Vitesse was minder goed. Maar we speelden wel in een veel te laag tempo en veel te slordig. Dan kun je FC Utrecht niet kapot spelen."

"Eigenlijk maakten we het onszelf dus vooral moeilijk. Maar dat herstelden we wel meteen door vlak na rust twee keer te scoren."

Wijnaldum was zowel bij de 1-0 als de 2-0 betrokken. Beide keren passte hij op Memphis Depay, die eerst de assist gaf op Luciano Narsingh en daarna zelf scoorde.

"Ik had het daar vooraf al over met Memphis. 'Gini, let op mijn loopacties', zei hij, dan kun je de bal ertussen steken. En toevallig kwam dat ook nog zo uit."

Scorende Depay: 'Dingen gaan een beetje vanzelf' | Cocu blijft waakzaam: 'Mogen touwtjes niet laten vieren'