Robert Maaskant ergert zich naar eigen zeggen aan het feit dat de buitenwacht roept dat NAC Breda verdedigend speelt. Volgens de oefenmeester van de Brabanders is daar geen sprake van.

"Dat is namelijk onzin. Ik zou het zelfs willen omdraaien. NAC is aanvallend niet goed genoeg. Wij doen niets anders dan alle andere ploegen. Die verdedigen ook op eigen helft", aldus Maaskant tegen FOX Sports.

NAC verloor zaterdag met 1-0 van Vitesse en scoorde slechts één keer in de laatste zes competitiewedstrijden. Maaskant hoopt dat de ommekeer snel gaat komen.

"Wij spelen geen combinatievoetbal, maar doen het op onze eigen manier. Tegen PSV verloren we op basis van kwaliteit, maar tegen Vitesse had het te maken met pech. Wij kunnen niets anders doen dan keihard werken."

Maaskant vond dat zijn ploeg zaterdag ongelukkig was geweest. "Wij hebben bijna het maximale gehaald, alleen verloren we door een knullig momentje. De eerste helft hebben we uitstekend verdedigd, maar in de omschakeling waren wij niet goed genoeg."

NAC haalt De Zeeuw op amateurbasis naar Breda I Heerenveen overklast ook PEC Zwolle, NAC verliest van Vitesse