Ook na de 3-1 nederlaag zaterdag bij PSV wacht FC Utrecht nog altijd op de eerste zege in 2015 en neemt de druk op trainer Robbie Alflen toe. Maar volgens captain Willem Janssen staat de spelersgroep nog wel volledig achter hun coach.

"Wij spelers staan 100 procent achter de trainer, ook al zal hij nu voor de buitenwereld misschien de kop van Jut zijn", aldus Janssen.

"En natuurlijk zijn de resultaten nu niet goed, maar hij kan die bal er niet in schieten. Dat moeten wij doen. En wij willen ook alles doen voor deze trainer."

De 28-jarige Janssen benadrukt ook dat er geen tweedeling is ontstaan in de spelersgroep nadat Anouar Kali op de training de kaak brak van Kristoffer Peterson. "Dat is uitgesproken en voor ons helemaal uit de wereld. Er is veel over gezegd en geschreven. De clubleiding is door het stof gegaan, Anouar ook en hij is geschorst. Nu is het klaar."

Voorafgaand aan het duel met PSV werd Janssen nog wel met het nieuws geconfronteerd dat Kali waarschijnlijk vertrekt naar El Gharafa in Qatar. Alflen zei voor de wedstrijd bovendien dat een vertrek van de middenvelder het beste voor iedereen is, maar daar gaat Janssen nog niet in mee.

"Ik las pas kort voor de wedstrijd tegen PSV over het mogelijke vertrek van Kali. Ik was verbaasd, maar heb er door de voorbereiding op de wedstrijd nog geen mening over. Dat zal nog wel komen, maar nu niet."

Doodzonde

Janssen hoopte met een goed resultaat in Eindhoven af te kunnen rekenen met de moeilijke laatste weken van de Utrechters. "We hadden alles in één keer kunnen omdraaien, die kans was er echt."

De Utrechters hielden in het Philips Stadion ook een helft lang stand. Maar na de 0-0 ruststand stond het na zes minuten in de tweede helft al 2-0 voor PSV en was de wedstrijd zo goed als beslist.

"Doodzonde. Het leek wel of we niet beseften hoe goed we in de wedstrijd zaten. Als we de eerst twintig minuten van de tweede helft namelijk ook waren doorgekomen, dan lag alles open. Dan hadden we zelfs meer kans gehad op winst dan PSV, daar ben ik van overtuigd."

"We zeiden het ook nog tegen elkaar in de rust en toch ging het meteen fout. Heel jammer. We hadden veel slimmer en geslepener moeten zijn."