Alfred Schreuder verwacht na twee nederlagen op rij dat FC Twente zich de komende weken gaat oprichten in de eredivisie.

"Dit is een zure appel waar we doorheen moeten bijten en dan moeten we ballen tonen", zei de coach na de 3-1 thuisnederlaag tegen Excelsior in de microfoon van FOX Sports.

Twente verloor midweeks al verrassend bij ADO Den Haag. De resultaten leidden tot onvrede op de tribune, waarop mensen met witte zakdoekjes vroegen om het ontslag van Schreuder.

"Ik snap wel dat de mensen niet tevreden zijn. Het vertrouwen is zo weg en nu moeten we knokken om het terug te krijgen. "

Toch vindt Schreuder de zesde plek van zijn elftal niet uitzichtloos. "We zijn nog steeds in de race voor de play-offplekken, maar we moeten zelf onze rug rechten."

De voormalig middenvelder gaat vooral aan het mentale aspect binnen zijn selectie werken. "Normaal bleven we het geloof erin houden, maar dat leek nu weg na de 2-1 van Excelsior. We zijn in deze situatie gekomen en we moeten er ook weer uit, dat hebben we eerder ook gedaan."

Twente verliest ook van Excelsior, Dordrecht pakt punt tegen ADO