Ajax verloor donderdagavond tegen AZ de tweede competitiewedstrijd op rij. Trainer Frank de Boer vond de nederlaag vooral te wijten aan de rode kaart voor Niklas Moisander.

"Een schandalige rode kaart, waar niks aan de hand was. Dat was het breekpunt in de wedstrijd", aldus De Boer na afloop tegen FOX Sports.

Moisander kreeg twintig minuten voor tijd direct rood, omdat scheidsrechter Pol van Boekel oordeelde dat de Finse verdediger een doorgebroken speler had neergehaald.

"Je hoopt met tien man op sporadische momenten dat je er uit kan komen. Met een beetje geluk moet 'ie vallen, maar dat gebeurde niet."

Eerste helft

Ondanks dat Ajax, net als tegen Vitesse afgelopen zondag, weer met 1-0 verloor, zag De Boer nu een beter team. Vooral de eerste 45 minuten verliepen naar tevredenheid van de coach.

"Ik heb een eerste helft gezien waarin we uit het dalletje klommen. Ik heb bij vlagen genoten van mooie aanvallen. De tweede helft was een stuk minder en zakten we wat weg." 

De Boer begrijpt dan ook dat er kritiek is op zijn ploeg en vindt het niet gek als mensen het woord 'crisis' in de mond nemen. "Dit is een zware domper die iedereen raakt. Twee wedstrijden op rij verliezen, zijn we niet gewend." 

"Maar Ik heb dingen gezien waar we op kunnen voortborduren. Ik ben ervan overtuigd dat we snel weer een stap in de goede richting zullen zetten."

Toekomst

Over zijn eigen toekomst geeft De Boer Ajax snel duidelijkheid. ''De beslissing hangt van niet al te veel meer af. Ik heb nog een verbintenis, maar ik wil zeker intern duidelijkheid scheppen. Want dat geeft denk ik wel rust.''

De Boer staat nog tot medio 2017 onder contract bij Ajax. De oud-verdediger, die de Amsterdamse ploeg naar vier landstitels op rij leidde, verklaarde echter nog niet zo lang geleden dat hij openstond voor een mooie buitenlandse club.

AZ bezorgt tien man Ajax tweede nederlaag op rij