De spelers van Feyenoord realiseerden zich woensdagavond dat ze door een slechte tweede helft verdiend hadden verloren bij sc Heerenveen.

"We hebben het zelf gedaan, spelen ze in de kaart door onze eigen fouten", luidde het oordeel van Karim El Ahmadi.

"In de tweede helft hadden we bij hun tegengoals een paar slaapmomenten en maken we het onszelf moeilijk door domme fouten."

Het niveau van de Rotterdammers na rust in het Abe Lenstra Stadion paste niet in het beeld van de laatste maanden. De ploeg van coach Fred Rutten kreeg juist lof voor het spel.

"Zo zie je maar dat we altijd honderd procent moeten zijn. De tweede helft speelden we ondermaats, al deed Heerenveen het ook heel goed. Toch vind ik dat we van onszelf verloren hebben."

Offday

Colin Kazim-Richards was ook zeer ontevreden over het spel van Feyenoord, al maakte de spits in de eerste helft nog een prachtige goal. "Die zat er goed in, maar ik heb er niks aan. Dit is een heel zure nederlaag, een collectieve offday."

"Normaal gesproken vechten we ons nog naar een goed resultaat, maar dat deden we nu ook niet. Iedereen kent ons inmiddels en dit past niet bij het karakter van ons team. Het was niet goed genoeg en daar maakte Heerenveen goed gebruik van."

Feyenoord verzuimde door het verlies de achterstand op nummer twee Ajax te verkleinen tot twee punten. El Ahmadi: "Dit was een mooie gelegenheid om nog meer druk op Ajax te zetten. We moeten nu niet te veel meer praten en alles proberen te winnen."

Feyenoord laat kostbare punten liggen bij sc Heerenveen | Rutten laakt 'hautain' Feyenoord: 'Past niet bij ons' | Lodeweges 'verschrikkelijk trots' op spelers Heerenveen