Phillip Cocu was na de 2-0 zege van PSV bij NAC Breda trots op zijn elftal. De koploper van de eredivisie hield in de Brabantse derby met tien man eenvoudig stand.

"We hadden meteen daarna al een heel goede fase en dit resultaat bewijst dat we boven onszelf kunnen uitstijgen", jubelde Cocu na afloop.

"Het was een uitstekende wedstrijd qua arbeid en tactische uitvoering. We hebben veel kansen gecreëerd en voetbalden goed."

NAC-trainer Robert Maaskant was niet te spreken over de manier waarop zijn elftal omging met de manmeersituatie. De thuisclub had zeer veel moeite het spel te maken en dwong nauwelijks kansen af.

"Ik ben teleurgesteld dat we hier niet meer uit kunnen halen. We waren niet bij machte om met de situatie om te gaan. Er is niet de creativiteit en het tempo om goals te maken. Dat komt misschien ook omdat deze ploeg net bij elkaar is."

Aanknopingspunten

Toch zag Maaskant aanknopingspunten die de nummer zeventien van de eredivisie kunnen helpen in de degradatiestrijd.

"Ik vind niet dat PSV heel overtuigend heeft gewonnen. Bij beide goals hadden wij in eerste instantie balbezit en geven we het weg. Ik zie wel degelijk dat we elkaar makkelijker gaan vinden, al had het wel beter gekund natuurlijk."

PSV wint ondanks rode kaart Willems simpel bij NAC | Blom door het stof na rode kaart Willems: 'Baal hier heel erg van' | PSV-spelers spreken Swerts in rust aan op 'matennaaierij'