De spelers van PSV hebben Gill Swerts in de rust van de uitwedstrijd tegen NAC Breda opgezocht. De middenvelder van de Brabantse club ging volgens hen te theatraal naar de grond bij een tackle van Jetro Willems, die rood kreeg.

"Ik denk dat het een matennaaier is en dat mag niet gebeuren in het voetbal", stelde Adam Maher na afloop onomwonden.

De middenvelder heeft samen met zijn teamgenoten in de catacomben Swerts aangesproken op zijn gedrag.

"We zijn met zijn allen naar hun spelers toe gegaan om te zeggen dat ze zoiets niet moeten doen. Ik heb ook met Swerts gesproken. Het is natuurlijk wel kut dat we na een minuut al met tien man moeten spelen."

"We worden belazerd door een overtreding die helemaal niets is. Ik ken Jetro en die wil niemand een doodschop geven. Hij houdt zelfs nog in en gaat niet door op de speler."

Filmpje

Bij aankomst in de kleedkamer na de wedstrijd stond Willems meteen klaar voor zijn teamgenoten met tekst en uitleg. "Hij had het filmpje al klaar staan op zijn telefoon haha. Hij raakte hem inderdaad niet", constateerde Luuk de Jong.

"Ik stond er vlakbij en het enige wat ik zag was Swerts die over het been van Jetro heen rolde. Gelukkig gaf het ons positieve energie, maar het kan natuurlijk heel kostbaar zijn. Met ons kwaliteiten weten we dat we gelukkig wel kansen krijgen."

Swerts had zelf niet het idee dat hij iets fout had gedaan. "Ik spring om mezelf te beschermen. Wat mij betreft was het geel of een waarschuwing, maar hij kiest voor rood. Ik vond het hartstikke meevallen wat ik deed, het is moeilijk om te blijven staan."

De rechtsback begreep de reactie van de PSV'ers wel. "Ik zou zelf ook zo reageren en misschien was een gele kaart meer op zijn plaats. Ik moet zeggen dat ik wel geblesseerd ben geraakt omdat ik vervelend neerkwam en daardoor ook gewisseld moest worden."

PSV wint ondanks rode kaart Willems simpel bij NAC | PSV-spelers spreken Swerts in rust aan op 'matennaaierij' | Cocu: 'Dit bewijst dat PSV boven zichzelf kan uitstijgen'