Kevin Strootman is langer uit de roulatie dan in eerste instantie gedacht werd.

Bij de middenvelder van AS Roma is vrijdag in het AMC met succes littekenweefsel weggehaald. Bij de operatie bleek echter dat hij kraakbeenletsel heeft opgelopen in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Fiorentina.

"Dat betekent dat ik er veel langer uit ben dan verwacht. Ik ben zeer teleurgesteld dat het weer lang zal duren voordat ik op het veld sta", aldus Strootman op Twitter.

De 24-jarige Zuid-Hollander viel afgelopen zondagavond al na een halfuur uit. Eerste onderzoeken toonden geen ernstige blessure aan, maar de oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV vertrok naar Amsterdam voor een second opinion.

Strootman scheurde vorig jaar maart de voorste kruisband en de binnenband van zijn linkerknie en miste daardoor onder meer het WK in Brazilië. In november maakte hij na acht maanden zijn rentree in een wedstrijd met Torino.

Strootman benadrukte donderdag nog dat er geen reden is voor zorgen.

AS Roma staat op de tweede plaats in de Serie A, met zeven punten minder dan koploper Juventus. De Italiaanse club staat volgende maand in de eerste knock-outronde van de Europa League tegenover Feyenoord. De eerste wedstrijd in Rome is op 19 februari, de return een week later in Rotterdam.