Prins Ali Bin Al-Hussein heeft vrijdag bevestigd dat hij kandidaat is voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA.

De Jordaniër is nu officieel de derde concurrent van de omstreden preses Sepp Blatter, die een vijfde termijn ambieert. "Ik ben trots dat ik de vereiste nominaties om me in de verkiezingsstrijd te werpen binnen heb."

Michael van Praag en de Portugese oud-international Luis Figo lieten al eerder weten de benodigde steun van ten minste vijf nationale federaties te hebben. Van de Franse gegadigden Jerome Champagne en David Ginola is dat vooralsnog niet bekend.

De 39-jarige Al-Hussein, sinds 1999 voorzitter van de voetbalbond van Jordanië, verklaarde dat hij de FIFA een nieuwe, frisse start wil bezorgen met 'echte hervorming en meer macht en middelen voor de aangesloten bonden'.

De zoon van de overleden koning Hussein noemde de landen die achter hem staan niet. Figo onthulde vrijdag dat behalve Portugal ook Denemarken, Luxemburg, Macedonië, Montenegro en Polen vertrouwen in hem hebben.

Blatter

Veteraan Blatter (78) zit vol strijdlust. Hij heeft zich voor 29 mei al 'verzekerd' van een meerderheid van stemmen, veelal afkomstig uit onbetekenende voetballandjes.

In zijn column in FIFA Weekly probeerde hij vrijdag een belangrijke natie in te palmen. "Het zou meer dan verdiend zijn dat Australië eens het WK krijgt. Dan is een misverstand in de sportgeschiedenis uit de wereld."

Ginola haakt alsnog af in strijd om voorzitterschap FIFA