Southampton-manager Ronald Koeman heeft vrijdag op een persconferentie bevestigd dat hij Feyenoorder Tonny Vilhena graag naar Engeland wil halen.

"We zijn geïnteresseerd in Vilhena", vertelde Koeman. "Hij is ongelukkig bij Feyenoord, wil meer spelen en graag van club wisselen."

"Ik ben geïnteresseerd, omdat ik geloof in zijn kwaliteiten. Bovendien is hij nog maar twintig jaar oud en het past in de filosofie van Southampton om met jonge spelers te willen werken. Als ik de speler kan helpen, dan doe ik dat graag."

Ook Filip Djuricic, die medio 2013 van sc Heerenveen overstapte naar Benfica maar dit seizoen op huurbasis voor 1. FSV Mainz 05 speelt, staat in de warme belangstelling van Koeman.

Een mogelijke transfer werd vrijdagavond reëler door het vertrek van Jack Cork naar Swansea City. Koeman gaf eerder op de dag al aan die overstap de weg vrij zou maken voor een aanwinst.

"Als Cork de club verlaat, dan hebben we een andere middenvelder nodig en is er een grote kans dat Vilhena of Djuricic komt. En misschien komen ze beiden. Als Cork niet weggaat, dan zal het rustig blijven tot en met de transferdeadline van maandag."

Rutten

Feyenoord-coach Fred Rutten, de opvolger van Koeman in De Kuip, meldde vrijdag op zijn eigen persconferentie dat hij de dit seizoen op een zijspoor belande Vilhena alleen wil laten vertrekken als er een vervanger kan worden gehaald.

"Anders is het onacceptabel. Ik heb in mijn selectie niet direct een geschikte vervanger, maar we zijn als club altijd voorbereid op een transfer."

Koeman haalde eerder deze winter Eljero Elia al naar Southampton. De 'Saints' spelen zondag om 17.00 uur thuis tegen Swansea City.

Volg alle transferupdates | Rutten wil Vilhena alleen laten gaan als hij vervanger kan halen