Sevilla is er donderdagavond niet in geslaagd de halve finales te bereiken van de Copa del Rey. De nummer vijf van de Primera Division had in eigen huis niet genoeg aan een 1-0 zege op RCD Espanyol.

Diogo Figuerias tekende pas twee minuten voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Dat doelpunt was niet genoeg voor Sevilla, dat in de heenwedstrijd tegen Espanyol nog met 3-1 ten onder ging. 

De ploeg van trainer Unai Emery kan zich daardoor weer volledig richten op de competitie en de Europa League. Komende zondagavond ontvangt Sevilla wederom Espanyol.

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao was in de return te sterk voor Malaga. De ploeg van Ernesto Valverde had in eigen huis aan een 1-0 zege genoeg om de halve eindstrijd te bereiken.

In de heenwedstrijd kwamen beide ploegen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Athletic neemt het in de halve finales op tegen Espanyol.

Villareal

Eerder op de avond bereikte ook Villarreal de halve eindstrijd van de Spaanse beker door Getafe met 1-0 te verslaan.

Gerard Moreno maakte een kwartier voor tijd de enige treffer in Madrid. De Rus Denis Tsjerisev deed het voorbereidende werk.

Villarreal had aan die nipte overwinning genoeg om de halve eindstrijd te bereiken. De ploeg van Marcelino Garcia Toral won vorige week in eigen huis van Getafe namelijk ook met 1-0.

De nummer zes in de Primera Division krijgt in de halve finale te maken met FC Barcelona. De Catalanen schakelden woensdag Atlético Madrid uit. Villareal gaat komende zondag in de competitie ook al op bezoek bij Barcelona.