​Tony Pulis is de nieuwe manager van West Bromwich Albion.

Dat heeft de Premier League-club donderdag bevestigd. De oefenmeester uit Wales is aangesteld als de opvolger van de maandag ontslagen Alan Irvine en tekent een contract voor tweeënhalf jaar op The Hawthorns.

Pulis streed samen met Tim Sherwood om de positie bij de huidige nummer zestien van de Premier League. Hij zal na het duel van West Bromwich Albion met West Ham United van donderdag aan het roer staan.

Zaterdag leidt Pulis zijn eerste wedstrijd als manager van WBA, dat dan in de strijd om FA Cup aantreedt tegen Gateshead, dat uitkomt op het vijfde niveau in Engeland.

"Iedere succesvolle club heeft eendracht als fundament. Dat is wat ik zal nastreven bij WBA. We hebben iedereen nodig", aldus Pulis.

"Als dat lukt, kunnen we vooruit kijken en deze club hopelijk behouden voor de Premier League." West Brom staat momenteel zestiende in de competitie. De voorsprong op hekkensluiter Leicester City is slechts vier punten.

Crystal Palace

Vorig seizoen behoedde Pulis Crystal Palace voor degradatie, maar vertrok hij na afloop van het seizoen vanwege onenigheid met het bestuur van de Londense club over het transferbeleid.

De Welshman stond eerder aan het roer bij onder meer Stoke City en Portsmouth en wordt bij West Brom de vierde eindverantwoordelijke in iets meer dan een jaar tijd.

Wat is het programma van de Premier League op nieuwjaarsdag? | Bekijk de stand in de Premier League