De kans is niet groot dat Manchester City en Liverpool zich in de komende transferperiode zullen versterken.

Dat kondigden Manuel Pellegrini en Brendan Rodgers, de managers van de Engelse clubs, woensdag aan in de aanloop naar de Premier League-speelronde op nieuwjaarsdag.

"Ik denk niet het druk zal worden. We kunnen niet onbeperkt geld uitgeven", aldus Pellegrini, die met zijn team tweede staat in de Premier League.

De Chileense coach herhaalde zijn wens om Frank Lampard nog een halfjaar langer te huren van New York City FC.

De oud-speler van Chelsea maakte in de voorbije periode enkele belangrijke treffers voor City. "Ik hoop dat hij langer bij ons blijft", aldus Pellegrini.

Liverpool

Ook Liverpool zal waarschijnlijk weinig actie ondernemen in januari. ''We hebben afgelopen zomer veel spelers gehaald. Spelers die zich nog kunnen ontwikkelen en die zich nu aanpassen aan de manier van werken bij Liverpool'', meldt coach Brendan Rodgers woensdag op de clubsite.

''Ik denk ook dat januari een verkeerde maand is om spelers te halen. Vorig seizoen hebben we ook niemand gekocht in deze periode."

Rodgers houdt ondanks de achtste plaats in de Premier League en de vroege uitschakeling in de Champions League vertrouwen in zijn selectie. ''Het is mijn taak de spelers die hier nu zijn beter te maken.''

Liverpool speelt donderdag tegen hekkensluiter Leicester City, Manchester City treedt aan tegen Sunderland.

Bekijk video:

Volg alle updates op de transfermarkt