NAC Breda hoopt op korte termijn Robert Maaskant aan te stellen als hoofdtrainer, zo bevestigt technisch directeur Graeme Rutjes van de huidige nummer zeventien in de eredivisie.

Rutjes zegt in het AD dat hij hoopt dat Maaskant op 3 januari al aan de slag kan gaan. Vanaf die dag belegt NAC Breda een trainingskamp in Valencia.

De Bredanaars staan vanwege financiële problemen onder verscherpt toezicht van de KNVB, maar de club zou van de voetbalbond toestemming hebben gekregen voor de uitvoering van een plan van aanpak, waarbij ook spelers kunnen worden aangetrokken.

Rutjes benaderde de 45-jarige Maaskant al in november na het ontslag van trainer Nebojsa Gudelj.

De geboren Schiedammer bedankte toen voor de baan en NAC stelde vervolgens de onervaren Eric Hellemons aan, met Rob Penders als assistent.

Dun bezaaid

Maaskant was tussen 2008 en 2010 ook al coach bij NAC. "We merken dat onze trainersstaf dun bezaaid is'', aldus Rutjes. "Groot voordeel van Maaskant is dat hij Hellemons en Penders goed kent.''

Maaskant laat woensdag aan de NOS weten in gesprek te zijn met NAC, maar er is nog geen akkoord bereikt. ''We hebben een goed gesprek gehad waarin we over de voorwaarden hebben gesproken. Nu is NAC aan zet."

Hij zei anderhalve maand nog nee tegen een terugkeer. ''Ze hebben me opnieuw benaderd en dus ben ik met ze in gesprek gegaan. Dat eerste gesprek van vorige maand was niet prettig verlopen, maar na een bemiddelingspoging hebben we kunnen praten over andere voorwaarden."

"Ik hoor nu overal dat het al rond is, maar dat is echt te voorbarig."

Maaskant is nu nog veldtrainer bij de Amerikaanse club Columbus Crew.