Michael Reiziger gaat met ingang van 3 januari aan de slag als assistent van hoofdtrainer Alex Pastoor bij Sparta Rotterdam. De oud-international tekent een contract voor anderhalf jaar.

Dat meldt de nummer zes van de Jupiler League dinsdag op de officiële clubsite. De 41-jarige Reiziger was al anderhalf jaar werkzaam op Het Kasteel als jeugdtrainer bij de B1. Daarnaast maakt de voormalige verdediger deel uit van de technische staf van Oranje onder 17.

De 72-voudig speler van het Nederlands elftal speelde in 1993 een halfjaar samen met Pastoor bij FC Volendam, dat hem destijds huurde van Ajax. Reiziger kwam later nog uit voor FC Groningen, AC Milan, FC Barcelona, Middlesbrough en PSV.

Sparta nam onlangs afscheid van Gert Kruys en stelde Pastoor aan als diens opvolger. De Rotterdammers besloten twee weken geleden ook niet verder te gaan met interim-trainers John de Wolf en Peter van den Berg, die voorheen als assistenten fungeerden.

Silooy

Technisch directeur Leo Beenhakker schoof daarna Reiziger naar het eerste elftal, een aanstelling die al voor het ontslag van De Wolf en Van den Berg in de lucht hing. 

De vacante positie als trainer van de B1 wordt tot en met het einde van het seizoen ingevuld door Sonny Silooy. De oud-Ajacied was eerder werkzaam bij Dayton Dutch Lions, DC United en de jeugdopleiding van de Amsterdammers.