Ronald Koeman toonde zich zondag verheugd met het 1-1 gelijkspel dat Southampton afdwong in de Premier League-wedstrijd tegen koploper Chelsea.

"We zaten even in een dipje, maar het vertrouwen is terug. Dat is mooi om te zien, we kunnen heel blij zijn", vertelde de manager na afloop.

In de afgelopen weken moest Southampton nog het hoofd buigen voor de topclubs Manchester United, Manchester City en Arsenal. Tegen Chelsea behaalden de 'Saints' wél een resultaat.

"Dat danken we vooral aan het teamwork. We vermeden de fouten die we eerder maakten. Ik ben heel blij met ons optreden. We wisten dat we heel scherp moesten zijn tegen een team als Chelsea."

Sadio Mané bracht de thuisclub aan de leiding, waarna Eden Hazard de bezoekers vlak voor rust op gelijke hoogte bracht.

"Het was jammer dat we aan het einde van de eerste helft die goal incasseerden. Gelukkig speelden we na rust georganiseerd, dat was de sleutel."

Trots

Southampton neemt na negentien speelrondes - halverwege de competitie - de vierde plaats in met 33 punten. Arsenal heeft net zoveel punten, maar een slechter doelsaldo. De laatste keer dat de 'Saints' het jaar beëindigden in de top vier was in 1989.

"Ik ben trots op het team", aldus Koeman. "We staan er goed voor en spelen aantrekkelijk voetbal."

Southampton pakt punt tegen Chelsea | Bekijk de stand in de Premier League