De overgang van Fernando Torres naar Atletico Madrid is weer een stap dichterbij. De spits is door Chelsea verkocht aan AC Milan, dat hem dit seizoen al huurt van de Londenaren.

Dat heeft de Engelse koploper zaterdag bekendgemaakt op de officiële website.

De Italianen kunnen de Spanjaard nu als ruilobject inzetten voor Alessio Cerci, die onder contract staat bij Atletico. Zowel Torres als de Italiaanse aanvaller, in de zomer overgenomen van Torino, komt bij zijn huidige club weinig aan spelen toe.

Torres werd door de Madrilenen opgeleid en maakte in 2007 na zeven seizoenen in het eerste elftal de overstap naar Liverpool, waar hij imponeerde en uitgroeide tot een van de beste spitsen in de Premier League.

Chelsea kocht de Spanjaard vervolgens in 2011 voor 60 miljoen euro, maar dat bedrag kon de inmiddels 30-jarige international met zijn spel nooit rechtvaardigen.

De 110-voudig international, die wereldkampioen en twee keer Europees kampioen werd, wordt door de fans van Atletico gezien als 'verloren zoon' en zijn eventuele terugkeer leidde al tot het nodige enthousiasme in de Spaanse hoofdstad.