Ronald Koeman was vrijdag uitermate tevreden met de 3-1 zege van Southampton bij Crystal Palace. Volgens de oefenmeester is zijn ploeg nu klaar voor de topper tegen Chelsea.

"Ik ben blij met de manier waarop we gespeeld hebben. We wisten dat we meer kwaliteit hebben, maar bijna de hele wedstrijd hebben we de controle gehad", aldus Koeman na afloop van het duel in Londen.

"Vlak voor rust kwamen zij met direct spel, vrije trappen, corners en veel lange ballen wat beter in de wedstrijd. Maar uiteindelijk zijn wij daar heel goed mee omgegaan en hebben we uitstekend verdedigd. In de tweede helft konden we al een beetje aan zondag denken."

Southampton won door treffers van Sadio Mane, Ryan Bertrand en oud-Ajacied Toby Alderweireld, die zijn eerste goal voor de 'Saints' maakte. In de slotfase scoorde Scott Dann nog tegen. "Dat de 1-3 nog valt, is natuurlijk wel jammer", zei Koeman.

Test

De nieuwe nummer vier in de Premier League neemt het zondag op tegen koploper Chelsea. Koeman heeft alle vertrouwen in een goed resultaat. "Ik denk dat voor iedere ploeg een duel met Chelsea de allergrootste test is."

"Volgens mij is die ploeg het beste team van de Premier League. Maar wij geloven in onszelf. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een geweldige wedstrijd gaat worden."

United en Southampton boeken eenvoudige zeges I Wat is het programma van de Premier League rond de feestdagen?