West Ham United-manager Sam Allardyce heeft in aanloop naar het treffen van vrijdag met koploper Chelsea zijn collega José Mourinho opgehemeld.

"Ik neem het op tegen waarschijnlijk de beste manager ter wereld", liet Allardyce zich woensdag ontvallen op een persconferentie. "Ik denk dat daar geen twijfel over bestaat. Misschien staat alleen Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti op dezelfde hoogte als hij."

"Daarom was ik blij dat hij terugkeerde naar Engeland. Je wilt het opnemen tegen de besten ter wereld en hij laat het dit seizoen weer zien."

Mourinho stapte anderhalf jaar terug van Real over naar Chelsea, de club die hij in 2005 en 2006 al eens naar de landstitel leidde. De 'Blues' staan dit seizoen na zeventien wedstrijden bovenaan in de Premier League met 42 punten.

West Ham staat vierde met 31 punten, maar volgens Allardyce heeft zijn ploeg niks te verliezen in het duel op Stamford Bridge op Boxing Day. "De druk ligt op Chelsea. Er wordt van ons geen goed resultaat verwacht. Hopelijk zorgt dat er voor dat onze spelers zonder spanning de wedstrijd in gaan."

Compliment

Vorig seizoen lukte het de 'Hammers' om een resultaat te boeken op bezoek bij Chelsea door de stadsgenoot op 0-0 te houden. Na afloop was Mourinho boos over de defensieve speelwijze van West Ham, die de Portugees 'voetbal uit de negentiende eeuw' noemde.

Allardyce vatte die kwalificatie op als een pluim. "Ik denk dat het een compliment is als een manager zijn frustraties uit over het feit dat zijn ploeg de tegenstander niet kapot kon spelen. Het geeft aan dat jij het als manager tactisch goed voor elkaar had."

'Big Sam', die vorig jaar met West Ham lang tegen degradatie vocht, denkt wel dat de wedstrijd van vrijdag volledig anders wordt. "Wij zijn er flink op vooruit gegaan. Al maakt dat het niet gemakkelijker om tegen Chelsea te spelen op Stamford Bridge."

Bekijk het Premier League-programma tijdens de feestdagen | Bekijk de stand in de Premier League