Arsenal staat na zeventien wedstrijden slechts zesde in de Premier League met al vijftien punten achterstand op koploper Chelsea. Manager Arsène Wenger vindt dat de 'Gunners' te laag staan en hoopt dat zijn ploeg tijdens de drukke feestdagen aantoont dat hij gelijk heeft.

"We moeten tijdens de kerstperiode gebruik maken van ons programma en laten zien dat we veel beter zijn dan de mensen denken", stelt Wenger aan de vooravond van drie wedstrijden in zes dagen voor zijn ploeg.

Arsenal gaat op 28 december en op nieuwjaarsdag op bezoek bij respectievelijk West Ham United en Southampton, de twee ploegen die nu precies boven de Londense club staan op de ranglijst.

Eerst volgt op tweede kerstdag nog een thuisduel met Queens Park Rangers, de ploeg die dit seizoen in acht uitwedstrijden nog geen punt heeft gepakt.

Wenger waakt echter voor gemakzucht tegen het team van middenvelder Leroy Fer. "Zij hebben niks te verliezen. Twee jaar geleden hadden we het ook heel moeilijk met QPR. Maar we moeten ons toch vooral op ons eigen spel richten."

Wisselvallig

Het spel van Arsenal is dit jaar vooral wisselvallig. Zo werd er in de laatste zes wedstrijden drie keer gewonnen, twee keer verloren en één keer gelijkgespeeld. De verdediging is met al 21 tegentreffers bovendien geen stabiele factor.

Wenger, die in 2004 voor het laatst landskampioen werd met Arsenal, wordt daarom dit seizoen regelmatig onder vuur genomen door supporters en analytici.

QPR-manager Harry Redknapp stak zijn Franse collega een paar dagen voor het onderlinge treffen echter een hart onder de riem.

"Ik kan niet geloven dat Arsène Wenger zoveel kritiek krijgt. Arsenal is een goede ploeg en ik denk nog steeds dat ze in de top vier zullen eindigen, zoals ze elk jaar doen."

Bekijk het Premier League-programma tijdens de feestdagen | Bekijk de stand in de Premier League